Mag een verkoper weigeren om kleding te ruilen?

Ja, dat mag. Ruilen is geen recht als u iets in de winkel koopt. Het is een gunst van de verkoper. Dat betekent dat een verkoper niet verplicht is om een kledingstuk terug te nemen als u het toch niet wilt hebben. Als u een kledingstuk wil ruilen dan bent u dus afhankelijk van de voorwaarden van de verkoper. Kunt u geen ander kledingstuk vinden dat u wilt hebben? Dan krijgt u soms een tegoedbon. Bij sommige winkels krijgt u zelfs uw geld terug. Koopt u een product via internet, telefoon, op straat, via een verkoopdemonstratie of aan de deur? Dan gelden er andere regels. U hebt dan meestal wel bedenktijd.

Tip

Twijfelt u of een kledingstuk wel helemaal is wat u zoekt? Vraag dan van tevoren aan de verkoper of u uw geld terugkrijgt als u het terug brengt.

Gaat uw kledingstuk eerder kapot dan u had verwacht?

U bent niet tevreden over uw aankoop en u wilt het kledingstuk ruilen. Het kledingstuk is bijvoorbeeld beschadigd of verkleurd buiten uw schuld om. Volgens de wet is een kledingstuk dan ondeugdelijk. Als dat zo is, hebt u recht op een nieuw kledingstuk of een reparatie. Wil de verkoper u een tegoedbon geven? Dan hoeft u die niet aan te nemen. Deze regels gelden ook voor kleding die u in de uitverkoop koopt.
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Forward