Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Voorbeeldbrieven

Hulp bij het schrijven van brief aan een bedrijf

Met onze gratis voorbeeldbrieven stuurt u makkelijk en snel een brief of e-mail aan een bedrijf om zo uw recht te halen. Bijvoorbeeld als u gebruik wilt maken van uw garantie of bedenktijd of als u een abonnement wilt opzeggen. Onze brieven zijn geschreven door juridische experts. Zo gebruikt u de juiste juridische woorden en vergeet u geen belangrijke informatie in de brief. 

Zo stuurt u een brief aan een bedrijf met onze invulhulp

1. Kies een voorbeeldbrief

Kies de brief die bij uw situatie past.

2. Start de invulhulp

Kies of u de invulhulp wilt gebruiken. U beantwoordt dan een aantal vragen, waarna de brief automatisch voor u wordt ingevuld. Klik hiervoor op de roze knop ‘Start invulhulp’.

3. Beantwoord de vragen

De informatie die u geeft, wordt gebruikt om uw brief in te vullen. Beantwoord de vragen en klik daarna op ‘Maak brief’.

4. Stuur de brief aan het bedrijf

De brief is nu klaar om te kopiëren en per e-mail aan het bedrijf te sturen. U kunt de brief ook printen om per post te versturen. Wilt u kunnen bewijzen dat u de brief op tijd verstuurde of zeker weten dat het bedrijf uw brief ontving? Stuur de brief dan aangetekend of vraag bij de e-mail om een leesbevestiging.

 

Alle voorbeeldbrieven

Contact

Hebt u hulp nodig bij het invullen van de brief? Wij helpen u graag!

Uw recht halen als het bedrijf niet wil meewerken

Komt u er niet uit met het bedrijf? Dan zijn er verschillende opties om toch uw recht te halen.

Ook kunt u het probleem bij ons melden. Uw melding helpt de ACM om te zien welke bedrijven zich niet aan de regels houden en waar wij moeten ingrijpen. Bijvoorbeeld door een gesprek te voeren, een bedrijf te dwingen om ergens mee te stoppen of door een boete op te leggen.