Doe uw melding bij ACM ConsuWijzer

Doe uw melding bij ACM ConsuWijzer

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt? Meld dit bij ons via het formulier hieronder. Meld u liever anoniem? Bel ons op 088 - 0 70 70 70. Uw melding is belangrijk voor het toezicht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De ACM kan optreden als bedrijven zich niet aan de regels houden.

In deze animatie leggen we uit wat we met uw melding doen:

Wat doen we met uw melding?

Voordat we kunnen ingrijpen moeten we onderzoeken of een bedrijf echt de regels overtreedt. Omdat we veel meldingen ontvangen, kunnen we niet alle bedrijven onderzoeken waarover we een melding ontvangen. Uw melding helpt ons om te bepalen welke bedrijven we moeten onderzoeken. Blijkt uit een onderzoek dat een bedrijf de regels overtreedt? Dan beslissen wat nodig is. We spreken het bedrijf bijvoorbeeld aan op hun overtreding. Blijft het bedrijf de regels overtreden? Dan komen wij in actie, door bijvoorbeeld consumenten te waarschuwen voor dit bedrijf of het bedrijf een boete op te leggen.

Hoort u nog wat van ons?

Alleen als we nog vragen hebben over uw melding nemen we contact met u op. We kunnen u niet persoonlijk op de hoogte houden over het vervolg van uw melding. Het kan namelijk schadelijk zijn voor ons onderzoek als bekend wordt welke bedrijven we onderzoeken. In het nieuwsoverzicht op onze website maken we achteraf bekend welke bedrijven we hebben aangepakt.

Op onze website leest u:

  • voor welke bedrijven we waarschuwen;
  • welke sectoren we onderzoeken. Bijvoorbeeld reizen, telecommunicatie, energie enz.;
  • welke bedrijven we hebben aangepakt.

U kunt zo in de gaten houden of uw melding heeft geleid tot actie.

Wilt u dagelijks op de hoogte blijven?

Volg ons dan op Facebook, Instagram of Twitter.

Gegevens

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.

Soms hebben wij nog vragen over uw melding. Wij nemen dan contact met u op.
Wij gebruiken uw e-mailadres om uw melding te bevestigen.
Omschrijving klacht

Uw melding over een bedrijf

Zet in dit veld geen persoonsgegevens.