Ik heb kleding gekocht in de uitverkoop. Mag ik die ruilen?

Hebt u kleding gekocht in de uitverkoop? En hebt u achteraf spijt van de aankoop? Bijvoorbeeld: de das past toch niet bij uw overhemd. Dan mag u niet altijd ruilen. Ruilen is geen recht als u iets in de winkel koopt. Het is een gunst van de verkoper. De verkoper kan dus ook voorwaarden stellen bij ruilen. Hij kan bijvoorbeeld bepalen dat kleding uit de uitverkoop niet geruild mag worden. Koopt u een product via internet, telefoon, op straat, via een verkoopdemonstratie of aan de deur? Dan gelden er andere regels. U hebt dan meestal wel bedenktijd.

Service van de winkelier

Bij sommige kledingwinkels kunt u de kleding wel ruilen. Wilt uw weten of u kleding kan ruilen? Vraag dan naar de voorwaarden van de winkel. Kunt u geen ander kledingstuk vinden dat u wilt hebben? Dan krijgt u soms een tegoedbon. Bij sommige winkels krijgt u zelfs uw geld terug.

Tip

Twijfelt u over een aankoop? Dan is het verstandig om voor u iets koopt aan de winkelier te vragen of u nog mag ruilen. En of u uw geld terug kunt krijgen als u het product terugbrengt.

Is er iets mis met de kleding die u in de uitverkoop hebt gekocht?

Is het kledingstuk beschadigd of verkleurd buiten uw schuld om? Dan is uw product ondeugdelijk. Voor ondeugdelijke producten gelden andere regels.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Forward