Online winkelen

Ik heb online iets besteld maar krijg het niet geleverd. Wat nu?

Verkopers moeten zich houden aan de beloofde of afgesproken levertijd. Is er niets beloofd of afgesproken? Dan moeten online verkopers bezorgen binnen 30 dagen.

Wat kan ik doen als de levertijd voorbij is?

Wilt u het product toch nog hebben?

Vraag dan aan de verkoper waarom hij nog niet heeft geleverd. Maak een nieuwe afspraak over de bezorging. Of laat de verkoper zelf weten hoeveel extra tijd u hem geeft om alsnog te leveren. Levert de verkoper ook niet binnen extra tijd? Dan kunt u de verkoper alsnog laten weten dat u van de koop af wilt. De verkoper hoeft dan niet meer te leveren. Of gebruik onze voorbeeldbrief om de koop ongedaan te maken wegens niet-levering.

Wilt u het product niet meer hebben?

Kijk dan eerst of u recht hebt op bedenktijd. In de bedenktijd kunt u de verkoper direct laten weten dat u van de koop af wilt. De verkoper moet dan binnen 14 dagen uw geld terugbetalen. Of gebruik onze voorbeeldbrief om de koop ongedaan te maken in de bedenktijd.

Hebt u iets gekocht waarbij u geen recht hebt op bedenktijd? Dan gelden er andere regels voor levering.

De verkoper zegt dat hij niet meer gaat leveren. Wat nu?

Dan kunt u meteen van de koop af. U moet de verkoper dit dan wel laten weten. Bijvoorbeeld via het modelformulier voor ontbinding dat u bij de aankoop van de verkoper hebt gekregen. Of via een e-mail.

Ik heb een brief geschreven, maar krijgt mijn geld niet terug. Wat nu?

Schakel uw rechtsbijstandverzekering in. Of kijk of u terecht kunt bij De Geschillencommissie.

Ik denk dat ik ben opgelicht, wat nu?

Wel betaald, geen product? Contactgegevens die niet kloppen? Of een website die opeens onvindbaar is? Iedereen kan slachtoffer worden van oplichting. Bekijk of u aangifte kunt doen bij de politie.

ACM ConsuWijzer gaat alleen over uw rechten en plichten als consument. Oplichting valt buiten ons werkterrein. U kunt bij ons wel een melding doen over een ondernemer.

Hebt u betaald en wilt u uw geld terug? Ga na welke betaalmiddel u hebt gebruikt. Het kan zijn dat u uw geld terugkrijgt van de betaaldienst. Dat kan bijvoorbeeld bij betalingen via creditcard.

Komt u er niet uit en wilt u rechtshulp? En hebt u een rechtsbijstandverzekering? Schakel die dan in.