Prijzen

De verkoper zegt dat de prijs niet klopt, wat nu?

U mag ervan uitgaan dat de prijs die de verkoper noemt op een prijskaartje, website of in een advertentie klopt. Behalve als het duidelijk een vergissing is. Dat is zo als de prijs echt niet kan kloppen. Bijvoorbeeld omdat de prijs veel lager is dan wat normaal is. Dan hebt u een reden om te twijfelen of die prijs wel klopt. Er staat bijvoorbeeld een typefout in of een komma verkeerd.

Twijfelt u of de prijs klopt? Vraag het dan aan de verkoper.

Wat als de verkoper het product niet voor de vermelde prijs wil verkopen?

Had u geen reden om te twijfelen aan de vermelde prijs? Dan moet u het product voor die prijs kunnen kopen. De verkoper moet dus leveren voor de prijs die erbij stond. Werkt de verkoper niet mee? Dan kunt u een brief sturen met uw verzoek. Gebruik onze voorbeeldbrief.

Voorbeeldbrief - Verkoper weigert levering voor afgesproken prijs

 
Door te betalen gaat u akkoord met de prijs. U kunt dan later niet meer klagen over de prijs.

Herbruikbaar blok: Uw recht halen en melden

Komt u er samen niet uit?

Dan kunt u op een andere manier uw recht halen. En u kunt het probleem bij ons melden. ACM ConsuWijzer is een onderdeel van de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uw melding helpt ons om te zien welke bedrijven zich niet aan de regels houden. En waar wij iets aan moeten doen.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.