Iets vragen of melden?

Kopen via een app

Installeert u een app? Dan kunt u soms via de app aankopen doen. Dat heet ook wel een in-app aankoop. U hebt bijvoorbeeld een app waarmee u een spelletje kunt spelen. En u kunt daarin extra levens kopen. Of u moet betalen als u extra levels wilt spelen. Dat mag. Maar dit moet de aanbieder u vertellen voordat u het spelletje downloadt.

Hoe betaalt u voor een in-app aankoop?

U kunt de kosten voor apps en in-app aankopen op verschillende manieren betalen. Via uw account voor de appstore stelt u in hoe u wilt betalen. U kiest bijvoorbeeld voor afrekening via een creditcard of via uw telefoonrekening.

Let op

U hoeft uw betaalgegevens vaak niet voor elke aankoop opnieuw in te vullen. De appstore onthoudt dan uw betaalgegevens via de instellingen van de appstore. Een aankoop is dan snel gedaan!

Hoe kunt u hoge kosten voor in-app aankopen voorkomen?

Wilt u voorkomen dat u of uw kind te makkelijk een aankoop doet via uw mobiele telefoon, tablet of computer? Verander dan de instellingen in het menu van uw telefoon, tablet of computer. Of pas uw account van de appstore aan.

U kunt bijvoorbeeld instellen dat u voor elke in-app aankoop uw wachtwoord moet intypen. Zo voorkomt u ook dat uw kind buiten uw zicht aankopen kan doen. Kijk in de instellingen van de appstore, of van uw mobiele telefoon, tablet of computer hoe u dit kunt instellen. Of kijk in de handleiding van uw apparaat. Die vindt u meestal op de website van de fabrikant.

Gelden de regels voor kopen op afstand ook voor een in-app aankoop?

Ja. Als u in een app iets koopt, dan koopt u iets op afstand. U koopt een digitaal product. Daarvoor gelden ook de regels voor kopen op afstand. Bijvoorbeeld de regels voor bedenktijd.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur.

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer