Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Let op: de ACM waarschuwt voor deze bedrijven

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) waarschuwt consumenten voor onderstaande bedrijven en raadt af om met deze bedrijven zaken te doen. Let extra goed op als deze bedrijven u benaderen. Wilt u weten wat u kunt doen als u problemen hebt met één van deze bedrijven? Klik dan hieronder op de bedrijfsnaam.

Waarschuwingen

De ACM waarschuwt ook voor:

Let op!

Kijk goed of u echt met een van deze bedrijven te maken heeft. Soms gebruiken de bedrijven een naam die erg lijkt op de naam van een ander bedrijf.

Let op!

Staat een bedrijf niet op deze lijst? Dan is het niet automatisch betrouwbaar. Voordat u iets koopt is het altijd verstandig om na te gaan met wie u zaken wilt doen. Gebruik voor online aankopen onze checklist veilig online winkelen.

Waarom waarschuwt de ACM consumenten voor deze bedrijven?

De ACM kan verschillende dingen doen als een bedrijf zich niet aan de regels houdt. Bijvoorbeeld een boete of een last onder dwangsom aan een bedrijf opleggen. Maar de ACM kan consumenten ook waarschuwen voor een bedrijf dat zich waarschijnlijk niet aan de regels houdt. Dat kan alleen als er een groot risico is dat consumenten schade ondervinden. Door u te waarschuwen wordt verdere schade voorkomen.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.