Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Betaal niet aan incassobureaus voor rekeningen van Vakantiegarant

| Nieuwsbericht

ConsuWijzer heeft veel meldingen ontvangen over incassobureaus die rekeningen incasseren voor Vakantiegarant. Zij zetten u onder druk om de rekeningen te betalen. Terwijl u geen geldige overeenkomst heeft met Vakantiegarant. Betaal deze rekeningen niet.

Misleidend aanbod van Vakantiegarant

Vorig jaar heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) Vakantiegarant gedwongen om te stoppen met het misleiden van consumenten. Vakantiegarant hield zich niet aan de regels. Zij informeerden consumenten niet duidelijk over het aanbod. De consumenten hebben daarom geen geldige overeenkomst gesloten. De incassobureaus werken niet voor Vakantiegarant. Vakantiegarant is namelijk niet meer bezig met het werven van consumenten. Toch blijven de incassobureaus consumenten onder druk zetten om de rekeningen te betalen.

Betaal de rekeningen van Vakantiegarant niet

Het aanbod van Vakantiegarant was niet duidelijk genoeg. U heeft daarom geen overeenkomst met het bedrijf. U hoeft niet te betalen. Ook niet als het incassobureau dreigt met hoge kosten, deurwaarders of slotenmakers.