Iets vragen of melden?

Moet ik de meterstanden van mijn oude en mijn nieuwe huis doorgeven als ik verhuis?

Uw energiebedrijf moet aan u vragen om de meterstanden van uw oude en uw nieuwe huis door te geven. Deze standen moet het energiebedrijf binnen vijftien werkdagen na de verhuisdatum doorgeven aan de netbeheerder. De netbeheerder registreert alle aansluitingen en zorgt voor het transport in zijn gebied. Als er iemand van energiebedrijf verandert, houdt de netbeheerder dat ook bij. Als u of uw energiebedrijf de meterstanden niet of niet op tijd doorgeeft, dan maakt de netbeheerder een schatting.

De meterstand bepaalt de eindafrekening en het termijnbedrag

De netbeheerder geeft de meterstanden binnen dertig werkdagen na de verhuisdatum door aan uw energiebedrijf. Deze meterstanden gebruikt uw energiebedrijf voor de eindafrekening voor uw oude huis. Ook gebruikt uw energiebedrijf de standen voor het termijnbedrag voor uw nieuwe huis.

Alsnog de meterstand op laten nemen

Ziet u op de eindafrekening dat de meterstand niet klopt? Dan kunt u deze alsnog laten veranderen. U kunt dan een meterstandopname aanvragen bij uw energiebedrijf. U moet hiervoor wel betalen. Behalve als u kunt bewijzen dat u op tijd de meterstanden hebt doorgegeven.

Wilt u verhuizen en tegelijk van energiebedrijf veranderen?

Kijk dan voor meer informatie op onderstaande link.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer