Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Ik wil de overeenkomst voor een accommodatie wijzigen. Kan dat?

Hebt u een accommodatie geboekt en wilt u na het boeken nog wat veranderen? Bijvoorbeeld toch een huisje voor 7 personen, in plaats van voor 6? U kunt de overeenkomst alleen wijzigen als de ondernemer dat ook goed vindt.

Let op

Boekt u een accommodatie als onderdeel van een pakketreis? Dan gelden er andere regels.

Wat kan ik doen als ik de overeenkomst wil wijzigen?

1 Kijk in de algemene voorwaarden wat er staat over het veranderen van de overeenkomst

Dan weet u waar u op basis van de algemene voorwaarden recht op hebt. In de algemene voorwaarden van de ondernemer staat meestal wanneer u de overeenkomst kunt veranderen. En of u dan kosten moet betalen.

2 Bespreek uw verzoek met de ondernemer

Probeer samen een oplossing te vinden. Lukt dit niet? Schrijf de ondernemer dan een brief met wat u in de overeenkomst wilt veranderen. Vraag in uw brief om een oplossing vóór een bepaalde datum. Geef de ondernemer een redelijke termijn. Schrijf ook welke vervolgstappen u neemt als de ondernemer geen goede oplossing biedt.

Als u er samen niet uit komt

Dan kunt u op een andere manier uw recht halen. En u kunt het probleem bij ons melden. Uw melding helpt ons om te zien welke bedrijven zich niet aan de regels houden. En waar wij iets aan moeten doen.

Zie ook