Iets vragen of melden?

Niet betalen of onder protest betalen

Niet betalen of onder protest betalen

Soms bent u het niet eens met de dienst die u hebt gekregen. U kunt dan één van de volgende dingen doen:

  • u betaalt een deel van de rekening niet;
  • u betaalt onder protest.

Hieronder leggen we deze mogelijkheden uit.

Een deel van de rekening niet betalen

Schrijf uw klacht in een brief. Leg altijd uit waarom u een deel van de rekening niet betaalt. U hoeft het deel van de rekening niet te betalen, totdat uw klacht is opgelost.

Het bedrag dat u niet betaalt moet wel redelijk zijn. Als er bijvoorbeeld nog een kleine klus moet gebeuren, moet het bedrag dat u niet betaalt daarmee overeenstemmen. Stond bijvoorbeeld in de offerte een bedrag van EUR 130 voor een deur die niet is geleverd? Dan betaalt u dat bedrag niet tot de deur wordt geleverd.

Betalen onder protest

Soms is het niet handig om een deel van de rekening niet te betalen. En soms kan het ook niet. U kunt er dan voor kiezen om toch te betalen, maar dan onder protest. Dan hebt u het recht om er later nog op terug te komen. Betaalt u de rekening gewoon? Dan kunt u meestal niet meer terugkomen op uw klacht. Dat kan dus wel als u onder protest betaalt.

Hoe betaal ik onder protest?

U schrijft op de bon of rekening "Betaling onder protest en onder voorbehoud van rechten". Daaronder zet u uw handtekening. Dit betekent dat u wel betaalt, maar dat u het niet eens bent met de geleverde dienst. U kunt hier dan later nog op terugkomen.

Voorbeeld

U laat een keuken met een ronde gootsteen plaatsen. Alle afspraken staan op papier.

Maar dan zit er een vierkant gat in het aanrechtblad. U zegt dat tegen degene die de keuken plaatst. Hij zegt dat u maar contact moet opnemen met de aannemer. Maar die kunt u niet bereiken. Degene die de keuken plaatst, geeft u een keuze: óf hij plaatst de keuken en u betaalt het hele bedrag, óf hij neemt de hele keuken weer mee. U moet het verder maar regelen met de aannemer.

Betaalt u onder protest? Dan wordt de keuken gewoon geplaatst. U kunt dan later met de aannemer overleggen over de verkeerde gootsteen.

Wat kan ik het beste doen?

Betalen onder protest is soms handig. Maar het maakt meer indruk als u een deel van de rekening niet betaalt. De aannemer zal dan eerder het probleem goed willen oplossen.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer