De EnergieWijzer

ConsuWijzer ondersteunt u met de EnergieWijzer in uw keuze voor een energiebedrijf. Op de vrije energiemarkt kunt u zelf kiezen bij wie u energie wilt kopen. Maar waarop onderscheiden de bedrijven zich? In de EnergieWijzer kunt u de energiebedrijven met elkaar vergelijken.

Hoe gebruik ik de EnergieWijzer?

U kunt op verschillende manieren zoeken:

  • U kunt ervoor kiezen om voor één energiebedrijf alle eigenschappen op een rijtje te zetten.
  • U kunt er ook voor kiezen om twee of drie energiebedrijven te vergelijken.
  • U kunt er ten slotte voor kiezen om te vergelijken op díe onderdelen die voor u het belangrijkst zijn.

Op basis van de getoonde informatie kunt u zelf beslissen wat voor u het meest geschikte bedrijf is.

Welke informatie vind ik in de EnergieWijzer over energiebedrijven?

U kunt kiezen en er valt ook wat te kiezen! Er zijn meer dan dertig energiebedrijven die zich van elkaar onderscheiden op bijvoorbeeld dienstverlening, aangeboden contractsoorten, de milieuvriendelijkheid van de aangeboden energie. In de Energiewijzer vindt u in één overzicht de belangrijkste indicatoren en de scores van energiebedrijven. Ook vindt u informatie over wederverkopers. Wederverkopers leveren energie via bestaande (en erkende) energiebedrijven.

In de EnergieWijzer zijn de energiebedrijven opgenomen die beschikken over een vergunning van ACM (Autoriteit Consument & Markt). Ook zijn wederverkopers opgenomen waarvan de consument reclame-uitingen kan tegenkomen. Wederverkopers hebben zelf geen vergunning. Voor wederverkopers wordt in de EnergieWijzer duidelijk gemaakt onder welke vergunninghouder zij actief zijn.

Energiebedrijven die zich richten op (klein)zakelijke afnemers en niet op huishoudens, zijn op hun eigen verzoek niet opgenomen in de EnergieWijzer.

Geen prijzen

Op EnergieWijzer vindt u geen informatie over de prijs van energie. Er zijn verschillende prijsvergelijkingsites die daar een goed overzicht van geven. ConsuWijzer richt zich met de EnergieWijzer juist op het vergelijken van andere aspecten van energie en energiebedrijven. Zodat u op basis van een volledig beeld een passende keuze kunt maken.

Forward