Iets vragen of melden?

Ik stuur een product terug. Moet ik verzendkosten betalen?

Koopt u een product via internet, telefoon, fax of via een bestelbon uit een catalogus? En besluit u binnen de bedenktijd dat u het product toch niet wilt kopen? Dan kunt u aan de verkoper laten weten dat u van de koop af wil. U moet het product dan wel terugsturen.

U betaalt de verzendkosten voor het terugsturen van het product. Dit hoeft alleen als de verkoper u van te voren heeft geïnformeerd over die kosten. Heeft de verkoper u niet laten weten dat u verzendkosten moet betalen als u het product terugstuurt? Dan moet de verkoper de verzendkosten die u maakt om het product terug te sturen betalen.

U krijgt uw aankoopbedrag terug als u gebruik maakt van uw bedenktijd. Hebt u bezorgkosten betaald om het product thuis afgeleverd te krijgen? Dan moet u die kosten ook terugkrijgen.

Bewijs van het terugsturen

Stuurt u een product terug? En raakt het product kwijt of beschadigd? Dan moet u wel kosten betalen. Daarom is het verstandig om te vragen naar een ontvangstbevestiging als u iets terugstuurt. U vraagt dit bij het postkantoor of de koeriersdienst. Als het product bij de verkoper is aangekomen, dan krijgt u hiervan een bewijs. Het is handig om dit bewijs te hebben,  als een verkoper zegt  dat het product niet is aangekomen. Dan kunt u bewijzen dat dit wel is gebeurd.

Wanneer heb ik geen bewijs nodig?

Veel verkopers bezorgen zelf de spullen en halen ze ook weer op. Dat heeft voor u een groot voordeel. U hoeft dan niet te bewijzen dat u het product hebt opgestuurd. En als een product tijdens het vervoer beschadigt, hoeft u niets te betalen. Hiervoor is de verkoper verantwoordelijk.

Hoe stuur ik het product terug?

Er zijn verschillende manieren om uw product terug te sturen. Heeft uw product een grote waarde? Dan kunt u het bijvoorbeeld ook verzekerd terugsturen. Vraag bij het postkantoor of koerierdienst wat de kosten hiervoor zijn.

Soms geeft de verkoper tips hoe u het product het beste terug kunt sturen. Bijvoorbeeld voor dure spullen of spullen die makkelijk kapot gaan. Vraag dit na bij de verkoper.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer