Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Mijn energieleverancier stopt de levering

Alleen in sommige gevallen mag uw energieleverancier de levering van energie stoppen. Bijvoorbeeld als u er zelf om vraagt, als u uw rekeningen niet betaalt of als uw contract is afgelopen. Stopt uw leverancier als bedrijf? Dan gelden andere regels.


Snel naar:


Krijgt u een brief van uw energieleverancier waarin hij zegt dat hij de levering wil stoppen, en wilt u dat niet? Dit mag niet zomaar. Stuur uw leverancier een brief of e-mail. Wijs de leverancier erop dat u niet akkoord gaat met het stoppen. En geef aan dat u het huidige contract gewoon door wilt laten lopen. Gebruik hiervoor onze voorbeeldbrief:

Let op

Kunt u de rekening niet betalen? En wil de leverancier u daarom afsluiten? Dan geldt deze informatie niet voor u. Ga voor advies naar:

Mijn leverancier stopt als bedrijf

Wil uw energieleverancier stoppen als bedrijf? Dan probeert hij vaak uw contract en de contracten van andere klanten tegen dezelfde voorwaarden te verkopen aan een nieuwe leverancier.

Lukt dat niet? Dan mag uw energieleverancier u vragen om zelf over te stappen naar een nieuwe leverancier. Maar hij mag u niet verplichten. Uw leverancier mag u ook een aanbod doen om dat aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld een korting of een bonus.

U moet zelf nagaan of u klant blijft of overstapt. Wij kunnen u hier geen advies over geven. Wilt u overstappen? Kies dan voor een leverancier die past bij uw situatie en wensen.

Qwint Energie

Qwint Energie wil stoppen met het leveren van energie. Ook zusterbedrijf DVEP (zakelijke klanten) wil stoppen.

Bent u klant van Qwint Energie? U hoort van Qwint Energie wat dit betekent voor u en uw contract. Kijk voor informatie ook op de website van Qwint Energie.

Hebt u vragen? Bijvoorbeeld over uw contract of uw jaarafrekening of eindafrekening? Bel de klantenservice van Qwint Energie via 074-250 06 08 of mail naar frontoffice@qwint.nl.

TotalEnergies

TotalEnergies wil stoppen met het leveren van elektriciteit en gas. Bent u klant van TotalEnergies? Dan ontvangt u per mail een aanbod om over te stappen naar een andere leverancier. Lees het aanbod van TotalEnergies goed door. Het overstappen kost in dit geval geen geld.

Wilt u meer weten over het besluit om te stoppen? Of hebt u vragen over uw contract? Lees meer informatie op de website van TotalEnergies, of neem contact op met de klantenservice.

Shell Energy

Shell Energy stopt met het leveren van elektriciteit en gas. Bent u niet overgestapt naar een andere leverancier? Dan is uw contract per 1 oktober 2023 overgegaan naar Greenchoice. 

U krijgt informatie over de voorwaarden van uw contract. En u gaat niet meer betalen dan u nu doet. Ook kunt u nog steeds overstappen naar een andere leverancier. 

Hebt u zonnepanelen? Dan saldeert Shell op uw eindafrekening. Bij Greenchoice begint u opnieuw met salderen.

Hebt u vragen over uw nieuwe contract? Neem dan contact op met Greenchoice. Hebt u vragen over uw oude contract? Neem contact op met Shell Energy.

HVC

HVC stopt met het leveren van elektriciteit en gas. Stapt u niet over naar een andere leverancier? Dan gaat uw contract per 1 januari 2024 naar om | nieuwe energie.

U krijgt informatie over de voorwaarden van uw contract. En u gaat niet meer betalen dan u nu doet. Ook kunt u nog steeds overstappen naar een andere leverancier.

Hebt u zonnepanelen? Dan saldeert HVC op uw jaarafrekening. Bij om | nieuwe energie begint u opnieuw met salderen.

Hebt u vragen over uw oude contract? Neem contact op met HVC. Hebt u nu al vragen over uw nieuwe contract? Neem dan contact op met om | nieuwe energie.

Mijn netbeheerder zegt dat de levering is gestopt

Krijgt u een brief waarin uw netbeheerder meldt dat er geen energieleverancier meer is gekoppeld aan uw adres? Dan is ons advies om zo snel mogelijk een nieuw energiecontract af te sluiten bij een andere energieleverancier. Geef aan de netbeheerder door welke leverancier dit is. U bent dan verzekerd van levering van elektriciteit en gas.

Hebt u financiële schade omdat uw energieleverancier uw contract heeft stopgezet? U kunt uw leverancier vragen om de schade te betalen. Vraag uw rechtsbijstandsverzekering om advies, of kijk of u terecht kunt bij het Juridisch Loket.

Komt u er samen niet uit?

Dan kunt u op een andere manier uw recht halen. En u kunt het probleem bij ons melden. ACM ConsuWijzer is een onderdeel van de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uw melding helpt ons om te zien welke bedrijven zich niet aan de regels houden. En waar wij iets aan moeten doen.

Zie ook