Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Ik krijg vervelende telefoontjes

Valt iemand u lastig aan de telefoon? Of hebt u vaak verkopers aan de lijn? U kunt veel doen om van deze telefoontjes af te komen. Ook als het telefoonnummer anoniem is.

Vervelende verkopers

Bedrijven bellen u om iets te verkopen. Vindt u dit vervelend? Stop verkooptelefoontjes.

Vreemde telefoontjes uit het buitenland

Hebt u gemiste oproepen van vreemde telefoonnummers uit het buitenland? Bel niet terug. Het kan een oplichter zijn.

Overlast van steeds dezelfde beller

Blokkeer dan het telefoonnummer op uw telefoon. Uw telefoon houdt de oproepen van dat nummer dan tegen. Zo hebt u geen last meer van dat nummer. Hoe u het nummer blokkeert, hangt af van welk telefoon u hebt. Uw telefoonaanbieder of de verkoper kan u daar meer informatie over geven.

Let op

Hebt u last van een stalker? Meld dit dan bij de politie.

Gebeld door een nepnummer

Criminelen en oplichters verbergen vaak hun echte telefoonnummer. Op het scherm van uw telefoon ziet u een ander nummer dan waarmee ze echt bellen. Bijvoorbeeld het nummer van uw bank. Dit is spoofing en is verboden. Ook uw eigen nummer kan gespooft worden. Vermoedt u dit? Laat dit dan zo snel mogelijk aan uw contacten weten. En meldt het bij de Fraudehelpdesk en politie.

Last van een anonieme beller

Heeft u last van een anonieme beller? Houd dan een lijstje bij van data en tijdstippen waarop u gebeld wordt. En vraag uw aanbieder om hier onderzoek naar te doen. De aanbieder moet u helpen.
Op de website heeft uw aanbieder een formulier om deze overlast te melden. Kunt u het formulier niet vinden? Gebruik dan onze voorbeeldbrief:
 

Als u er samen niet uit komt

Dan kunt u op een andere manier uw recht halen. En u kunt het probleem bij ons melden. Uw melding helpt ons om te zien welke bedrijven zich niet aan de regels houden. En waar wij iets aan moeten doen.

Los het nu op!

Zie ook