Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Ik krijg vervelende telefoontjes

Valt iemand u lastig aan de telefoon? Of hebt u vaak verkopers aan de lijn? U kunt veel doen om van deze telefoontjes af te komen. Ook als het telefoonnummer anoniem is.

Vervelende verkopers

Bedrijven bellen u om iets te verkopen. Vindt u dit vervelend? Stop verkooptelefoontjes.

Vreemde telefoontjes uit het buitenland

Hebt u gemiste oproepen van vreemde telefoonnummers uit het buitenland? Bel niet terug. Het kan een oplichter zijn.

Last van een beller? Blokkeer het telefoonnummer.

Blokkeert u een telefoonnummer op uw telefoon? Dan houdt uw telefoon de oproepen van dat telefoonnummer tegen. Zo hebt u geen last meer van dat nummer. Hoe u het nummer blokkeert, hangt af van welk telefoon u hebt. Uw telefoonaanbieder of de verkoper kan u daar meer informatie over geven.

Let op

Hebt u last van een stalker? Meld dit dan bij de politie.

Is het telefoonnummer nep?

Ziet u een telefoonnummer op uw scherm? Misschien klopt dit telefoonnummer niet. Criminelen en oplichters verbergen vaak hun echte telefoonnummer. Ze laten u een ander telefoonnummer zien. Dit mag niet. Uw telefoonaanbieder kan wel zien welk telefoonnummer u echt belt.

Kunt u het telefoonnummer niet zien? Of is het een nep nummer? Uw telefoonaanbieder kan onderzoek doen.

Uw aanbieder kan het telefoonnummer altijd zien. Wilt u weten welk telefoonnummer u lastig valt? Houd een lijstje bij van wanneer u gebeld wordt. En vraag uw aanbieder om hier onderzoek naar te doen. De aanbieder moet u helpen.

Op de website heeft uw aanbieder een formulier om deze overlast te melden. Kunt u het formulier niet vinden? Gebruik dan onze voorbeeldbrief:

Komt u er samen niet uit?

Dan kunt u op een andere manier uw recht halen. En u kunt het probleem bij ons melden. ACM ConsuWijzer is een onderdeel van de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uw melding helpt ons om te zien welke bedrijven zich niet aan de regels houden. En waar wij iets aan moeten doen.

Los het nu op!

Zie ook