Iets vragen of melden?

Welke gegevens bewaart mijn telecomaanbieder? En is mijn privacy beschermd?

Uw telecomaanbieder mag uw gegevens bewaren om de diensten goed te kunnen leveren. En om de juiste kosten te berekenen. Hoe weet u of uw gegevens veilig zijn? En waarvoor mag uw aanbieder uw gegevens gebruiken?

Uw telecomaanbieder bewaart de gegevens die nodig zijn om u te kunnen laten bellen en internetten. En ook om kosten te berekenen. Bijvoorbeeld naar welke nummers u belt en hoe lang het gesprek is geweest. Ook hoeveel data u verbruikt hebt. De aanbieder houdt niet bij welke websites u bezocht hebt of wat u precies hebt gedownload.

Waarvoor mag mijn telecomaanbieder mijn gegevens gebruiken?

Uw telecomaanbieder mag de genoemde informatie alleen gebruiken om:

  • verbinding te maken zodat u kunt bellen en internetten
  • u een gespecificeerde rekening te sturen
  • u te informeren over uw eigen verbruik
  • fraude of criminaliteit op te sporen

Hij mag deze gegevens niet langer bewaren dan nodig is. Uw aanbieder mag bijvoorbeeld uw belgegevens bewaren om uw rekening op te maken. Maar ook langer voor het geval dat u een vraag over de rekening hebt.

Hoe weet ik of mijn gegevens veilig zijn bij mijn telecomaanbieder?

Uw telecomaanbieder moet zorgvuldig met uw gegevens omgaan. En de nodige veiligheidsmaatregelen nemen om uw gegevens te beschermen. Is er een probleem met de veiligheid van uw gegevens? Heeft iemand op het netwerk van de aanbieder ingebroken en daardoor toegang gekregen tot uw gegevens? Dan moet de telecomaanbieder u dit vertellen. De aanbieder moet dit ook melden bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens controleert of de aanbieder zich houdt aan de regels voor bescherming van uw privacy.

Autoriteit Persoonsgegevens: de toezichthouder op de privacy

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw persoonsgegevens? Kijk dan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens:

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

Het is momenteel erg druk. Wilt u snel antwoord op uw vraag? App of bel ons.

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer