Wat is een geheim telefoonnummer?

Er bestaat geen algemene definitie van een geheim nummer. Dit verschilt per aanbieder. U kunt uw aanbieder vragen uw telefoonnummer geheim te houden. Uw telefoonnummer is dan niet zichtbaar voor andere mensen.

Er zijn drie mogelijkheden:

Uw nummer komt niet in de Telefoongids

Uw aanbieder zorgt ervoor dat de Telefoongids uw telefoonnummer niet meer vermeldt. Mensen kunnen uw nummer dan ook niet opvragen via een website of een telefonische informatiedienst.

U belt anoniem

Degene die u belt, ziet uw telefoonnummer niet op zijn scherm.

Uw nummer is niet zichtbaar in de telefoonrekening van de anderen

Belt iemand u op? Dan betaalt hij de kosten van het gesprek. Later krijgt hij een factuur van zijn aanbieder. Vaak is deze factuur gespecificeerd: de beller kan zien naar welk nummer hij heeft gebeld, wanneer hij heeft gebeld en hoe lang hij heeft gebeld. Wilt u niet dat uw telefoonnummer in de factuur staat? Dan kan uw aanbieder regelen dat alleen de eerste zes cijfers van uw telefoonnummer zichtbaar zijn. Op de factuur van de beller staat bijvoorbeeld 064587****.

U kunt kiezen op welke manier u uw telefoonnummer geheim wilt houden. U kunt alle drie de opties vragen bij uw aanbieder, maar ook los van elkaar. Uw aanbieder is verplicht om dit voor u te regelen als u daarom vraagt.

Werkt uw aanbieder niet mee? Of hebt u een klacht hierover?

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Forward

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

 

Bel ons op 088 0 70 70 70

Over bellen met ConsuWijzer

 

App ons op 06 5252 7006
Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer

 

Mail ons
Reactie binnen 6 werkdagen

Naar ons contactformulier