Wat is een geheim nummer?

U kunt uw telefoonnummer onzichtbaar maken voor andere mensen. Maar wat het woord geheim nummer precies betekent, verschilt per aanbieder. Daarom zetten wij de drie verschillende mogelijkheden op een rijtje. U kunt ze alle drie los van elkaar aanvragen bij uw aanbieder. Die is verplicht ze voor u te regelen als u daarom vraagt.

Uw nummer niet in de telefoongids

U kunt uw aanbieder vragen om uw nummer niet in de telefoongids op te nemen. Mensen kunnen uw nummer dan ook niet opvragen via een website of een telefonische informatiedienst.

Uw nummer niet op telefoonrekeningen

U kunt uw aanbieder vragen om uw vermelding op gespecificeerde rekeningen te blokkeren. Mensen naar wie u belt. kunnen uw nummer dan niet zien op hun gespecificeerde telefoonrekening. Op een gespecificeerde rekening staan normaliter de telefoonnummers die iemand belt en de telefoonnummers van degenen die gebeld hebben. Als u dat blokkeert, ziet iemand alleen de eerste 6 cijfers van uw telefoonnummer. Bijvoorbeeld: 064587****.

Uw nummer niet zichtbaar in het scherm van de telefoon waar u naar belt

U kunt uw aanbieder vragen om uw nummerherkenning uit te zetten. Mensen naar wie u belt, kunnen dan niet uw telefoonnummer zien.

Forward

ConsuWijzer-karakter bellend met mobiele telefoon