Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Ik wil een app installeren. Welke informatie moet ik krijgen?

Installeert u een app op uw mobiele telefoon of tablet? Dan moet u vooraf duidelijke informatie krijgen. Bijvoorbeeld over wat de app doet en welke gegevens de app van u verzamelt. Zodat u goed kunt afwegen of u de app wel of niet installeert.

De app-aanbieder moet u in ieder geval de volgende informatie geven:

1 De functies van de app

De aanbieder moet u laten weten welke functies de app heeft. En wat u van de app mag verwachten.

1 De kosten van de app

2 De gegevens die de app gebruikt

Als de app niet gratis is, moet de aanbieder de prijs duidelijk vermelden. Koopt u iets binnen een app? Bijvoorbeeld een extra leven in een spelletje? Ook dan moet de prijs vooraf duidelijk zijn. Daarnaast moet de aanbieder u melden hoelang u bedenktijd hebt. Binnen de bedenktijd kunt u de koop nog ongedaan maken.

3 De contactgegevens van de app-aanbieder

De app-aanbieder moet u duidelijk uitleggen welke gegevens hij van u nodig heeft. En wat hij ermee doet. U moet hiervoor toestemming geven. Veel apps kunt u kosteloos installeren. Maar eigenlijk betaalt u met uw gegevens. De aanbieder kan deze gegevens bijvoorbeeld doorverkopen aan adverteerders en andere bedrijven. Kijk wat u daaraan kunt doen:

Hebt u te weinig of verkeerde informatie gekregen?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.

Zie ook