Ik heb een abonnement op een tijdschrift. Nu stuurt de aanbieder mij opeens een ander tijdschrift. Dat wil ik niet. Mag hij dat zomaar doen?

Nee, de aanbieder mag u niet opeens een ander tijdschrift sturen.

Bent u bijvoorbeeld een liefhebber van tuinieren? En hebt u juist daarom een abonnement genomen op een tijdschrift over tuinieren? Dan mag de aanbieder u niet opeens een tijdschrift over vliegtuigen sturen. De wet zegt namelijk dat de overeenkomst moet worden nagekomen zoals u hebt afgesproken. De aanbieder moet u dus het afgesproken tijdschrift sturen.

Geldt dit ook voor het wijzigen van de samenstelling van een leesmap?

Nee. Bij een abonnement op een leesmap ligt dit iets anders. Bij een abonnement op een leesmap kiest u meestal niet voor een bepaald tijdschrift, maar voor een samenstelling van verschillende soorten tijdschriften. De aanbieder mag de samenstelling alleen veranderen als dit in de algemene voorwaarden staat. In deze algemene voorwaarden moet dan ook staan waarom hij de samenstelling verandert. En de wijziging mag ook niet onredelijk zijn. Staat hierover niets in de algemene voorwaarden? Of is de wijziging onredelijk? Dan mag de aanbieder de samenstelling van de leesmap ook niet wijzigen.

Forward