Stadsverwarming en blokverwarming

Warmte van uw VvE of verhuurder

Huurt u een woning en levert uw verhuurder u ook warmte? Of: bent u lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE) en levert uw VvE u ook warmte? Verhuurders en VvE’s vallen niet meer onder de Warmtewet. Maar u bent nog steeds beschermd.

Verhuurders en huurders van woningen vallen onder het huurrecht. De kosten van warmtelevering door een verhuurder worden gezien als nutsvoorzieningen of servicekosten. Daarom beschermt het huurrecht u bij de levering van warmte. Voor vragen en geschillen kunt u terecht bij de Huurcommissie.

Let op: uw verhuurder mag altijd met u afspreken dat bepaalde wettelijke regels wel van toepassing zijn op uw warmtelevering.

Bent u lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE) en levert uw VvE u ook warmte?

Hebt u een koopwoning en bent u lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Of huurt u een woning in een gebouw met zowel huurwoningen als koopwoningen en een VvE? U hebt als lid van een VvE zelf inspraak in beslissingen over hoe het gebouw verwarmd wordt. En onder welke voorwaarden dat gebeurt.

VvE’s en verhuurders moeten zich wel houden aan de regels die gelden voor het meten van uw warmte. VvE’s en verhuurders moeten uw warmteverbruik meten met individuele meters, warmtekostenverdelers of een kostenverdeelsystematiek.

 

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.