Iets vragen of melden?

Hoe regel ik een aansluiting op een warmtenet?

Hebt u geen aansluiting op een warmtenet, maar wilt u dat wel? Meestal kunt u tegen betaling een aansluiting krijgen op een warmtenet in uw omgeving. Er gelden verschillende regels.

Wilt u een aansluiting op een bestaand warmtenet? Dan betaalt u eenmalig een bedrag voor de aansluiting en de leidingen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaalt elk jaar hoe hoog die bedragen mogen zijn. Het mag niet meer kosten dan het gemiddelde bedrag voor een aansluiting op het gasnet.

Wilt u een aansluiting op een nieuw warmtenet? Bijvoorbeeld bij een nieuwbouwproject? Daarvoor stelt ACM geen tarieven vast. Vaak horen de kosten voor zo’n aansluiting bij de prijs van de woning.

Gasaansluiting

Wilt u naast uw warmteaansluiting ook een gasaansluiting? Bijvoorbeeld om te kunnen koken? Dat vraagt u aan bij de regionale netbeheerder voor gas. De netbeheerder is niet verplicht om een gasaansluiting voor u aan te leggen.

Let op

Bij nieuwbouw maakt uw netbeheerder geen nieuwe gasaansluiting meer.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur.

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer