ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Prijzen

Hoe moeten prijzen op een product staan?

Op producten in een winkel moet een prijs staan. De prijs kan op het product zelf staan, of op het rek waarin het product ligt. Verkoopt een ondernemer zijn producten (ook) aan consumenten? Dan moet hij de prijs inclusief btw en andere belastingen aangeven. Dit geldt voor fysieke winkels, maar ook voor webshops.

Bij verpakte producten moet op een product ook de prijs per meeteenheid staan. Bijvoorbeeld de prijs per kilo bij een pot jam. Zo kunt u makkelijk de prijzen van verschillende merken met elkaar vergelijken.

Bij los verkochte producten geldt deze verplichting niet. Bij bijvoorbeeld een avocado die 1 euro kost hoeft geen prijs per kilo te staan.

Wanneer hoeft er geen prijs op een product te staan?

Op de volgende producten hoeft geen prijs te staan:

  • kunst
  • antiek
  • producten aangeboden op een veiling

Komt u er samen niet uit?

Dan kunt u op een andere manier uw recht halen. En u kunt het probleem bij ons melden. ACM ConsuWijzer is een onderdeel van de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uw melding helpt ons om te zien welke bedrijven zich niet aan de regels houden. En waar wij iets aan moeten doen.

Zie ook