Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Klanten HEM Energie: gratis overstappen of blijven met een lager tarief

| Nieuwsbericht

De ACM grijpt in bij HEM Energie. Daarom belooft HEM Energie dat klanten met een vast contract uit 2023 of 2024 nu gratis kunnen overstappen. Of bij HEM Energie kunnen blijven met een lager tarief. Ook stopt HEM Energie 3 jaar lang met bellen naar nieuwe klanten.

Hebt u een vast contract afgesloten in 2023 of 2024? Dan betekent dit het volgende voor u:

  • U ontvangt uiterlijk 13 mei 2024 een bericht van HEM Energie met informatie over de keuze en wat u moet doen.
  • U mag meteen en gratis overstappen naar een andere leverancier van uw keuze. U betaalt géén opzegvergoeding aan HEM Energie.
  • U mag ook klant blijven bij HEM Energie. Dan gaat u een lager tarief betalen.

Kiest u om te blijven bij HEM Energie? Dan wordt het bedrag dat u terugkrijgt verrekend in uw volgende jaarafrekening. Als u overstapt, dan krijgt u een eindafrekening zonder opzegvergoeding.

Wanneer u geen keuze maakt, dan blijft u klant bij HEM Energie met de lagere tarieven en uw huidige contractduur en voorwaarden. 
Bent u in de tussentijd overgestapt naar een andere leverancier? Dan krijgt u uw opzegvergoeding terug als u daarom vraagt. U krijgt uw geld van HEM Energie terug uiterlijk vóór 1 januari 2025.

Lagere tarieven van HEM Energie

HEM Energie moet van ons ook zijn tarieven verlagen op een aantal contracten. Deze lagere tarieven gelden vanaf de begindatum van uw contract. Als u zo’n contract hebt, dan krijgt u geld terug.

  • U ontvangt uiterlijk 13 mei 2024 een bericht of HEM Energie uw tarieven heeft verlaagd. Daarin staat ook wat u moet doen.
  • Bent u nog klant? Dan wordt het nieuwe tarief verrekend op uw jaarafrekening of eindafrekening. 
  • Bent u in de tussentijd overgestapt naar een andere leverancier? Dan krijgt u uw geld terug als u daarom vraagt. Uiterlijk vóór 1 januari 2025 betaalt HEM Energie u het geld terug.

Let op! U krijgt een bericht op het adres dat bij HEM Energie bekend is. In dat bericht staat wat u moet doen. Bent u geen klant meer bent bij HEM Energie en doet u niets? Dan hoeft HEM Energie u niets te betalen. Krijgt u geen bericht? Vul dan het webformulier in op de website van HEM Energie of bel met de klantenservice.

Ons toezicht op HEM Energie

We kregen veel klachten van klanten van HEM Energie. Daarom hebben we onderzoek gedaan. HEM Energie wil boetes van ons voorkomen door klanten gratis te laten weggaan of lagere tarieven aan te bieden. En door te stoppen met bellen om nieuwe klanten te krijgen, ook niet via wederverkopers of tussenpersonen.
We gaan hiermee akkoord omdat dit het beste is voor deze klanten. Houdt HEM Energie zich niet aan haar belofte? Dan kunnen we alsnog een boete opleggen of zelfs de vergunning intrekken.

Een bedrijf mag niet zomaar energie leveren aan consumenten en andere kleinverbruikers. Daarvoor is een vergunning nodig van ons. Er zijn regels om een vergunning te krijgen en te houden.

Zo moet een bedrijf betrouwbaar zijn en een goede administratie hebben. Ook moeten de tarieven redelijk zijn. Wij gaven HEM Energie in april 2024 een boete voor misleiding bij verkoop via de telefoon.

We houden HEM Energie aan haar belofte en controleren dat HEM Energie zich daaraan houdt. Denkt u zelf dat HEM Energie dat niet goed doet? Neem contact op met HEM Energie. En meld het bij ACM ConsuWijzer.

Zie ook: