Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

ACM grijpt in bij energieleverancier HEM

| Nieuwsbericht

We grijpen in bij energieleverancier Allround Hollands Energie B.V., ook bekend als Hollandse Energie Maatschappij of HEM. HEM heeft zijn de administratie en de financiën niet op orde.

Wij hebben vastgesteld dat de administratie van HEM niet op orde is. Klanten moeten bijvoorbeeld te lang wachten op het geld dat ze bij de jaarafrekening of eindafrekening terugkrijgen. En we zien dat HEM niet voldoet aan de financiële eisen die wij aan energieleveranciers stellen.`

Alle energieleveranciers die gas of elektriciteit leveren aan consumenten en andere kleinverbruikers moeten daarvoor een vergunning hebben. Wij controleren of bedrijven zich aan de eisen van de vergunning houden. Vorig jaar hebben we deze eisen aangescherpt. Als een energieleverancier zich niet aan deze eisen houdt, treden we daar tegen op.

HEM moet de administratie verbeteren. En HEM moet het geld snel uitbetalen aan alle klanten die nog geld tegoed hebben na hun eindafrekening of jaarafrekening. HEM moet aan alle (financiële) regels voldoen. Wij controleren of HEM dit op de goede manier doet.

Meer informatie