Energiemeter en slimme meter

Ik wil geen slimme meter

Wilt u niet dat uw energiemeter uw meterstanden automatisch doorgeeft? Dan hebt u 2 mogelijkheden.

U weigert de slimme meter

Biedt uw netbeheerder u een slimme meter aan? Dan mag u nee zeggen. Uw netbeheerder geeft aan hoe u dat kunt doen. De netbeheerder plaatst dan een digitale meter die geen meterstanden doorgeeft.

De netbeheerder kan zo uw meter niet op afstand uitlezen. Wilt u later toch een slimme meter? Dan mag uw netbeheerder daarvoor kosten rekenen.

Werkt uw bestaande meter nog goed? Dan mag u die blijven gebruiken tot hij kapot gaat. Als het zover is, plaatst de netbeheerder gratis een slimme meter of een gewone digitale meter.

U laat uw meterstanden niet uitlezen

Hebt u al een slimme meter, of verhuist u naar een huis met een slimme meter? Dan kunt u uw netbeheerder vragen de doorgifte van uw meterstanden uit te zetten.

Uw netbeheerder leest uw meterstanden dan niet op afstand uit. U kunt wel voor uzelf een display of energieverbruiksmanager aan de meter koppelen. U kunt altijd vragen de doorgifte weer aan te zetten.

Kijk op de website van uw netbeheerder hoe u de slimme meter aan en uit laat zetten. Vaak is dit gratis.

Ik wil helemaal geen digitale meter

Is uw oude meter aan vervanging toe? Of verhuist u naar een huis met een slimme meter? En wilt u een analoge meter? Uw netbeheerder bepaalt of dat kan, en wat dat dan kost.

Weet u niet wie uw netbeheerder is? Vul op eancodeboek.nl uw postcode en huisnummer in.

Los het nu op!

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.