Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Bij een buitenlandse ondernemer een accommodatie boeken

Boekt u een accommodatie via een boekingssite? Dan kunt u niet altijd aan de website zien of u te maken hebt met een buitenlandse ondernemer. De website is bijvoorbeeld in het Nederlands geschreven. Of u krijgt de bevestiging van uw bestelling in het Nederlands.

Buitenlandse ondernemer herkennen

Volgens de Europese regels moeten alle Europese ondernemers duidelijk hun adres en hun identiteit op hun website vermelden. Zo kunt u zien waar de ondernemer gevestigd is.

Twijfelt u of u te maken heeft met een buitenlandse ondernemer? Kijk dan in de algemene voorwaarden of de overeenkomst.

Wanneer kan ACM ConsuWijzer mij advies of informatie geven?

Alleen als het Nederlandse recht van toepassing is. Is het Nederlandse recht van toepassing? En hebt u vragen? Dan kunt u contact opnemen met ACM ConsuWijzer.

Wanneer kan ACM ConsuWijzer mij geen advies of informatie geven?

Hebt u een overeenkomst gesloten met een buitenlandse boekingssite? Of is de eigenaar van de accommodatie in het buitenland gevestigd? Dan is het Nederlandse recht vaak niet van toepassing. Wij kunnen u dan niet verder helpen. 

Wilt u weten of het Nederlandse recht van toepassing is? Of hebt u andere vragen? Schakel dan uw rechtsbijstandsverzekering in. 

Hebt u geen rechtsbijstandsverzekering? Dan kunt u mogelijk het Juridisch Loket om hulp vragen.

Waar kan ik terecht als ik er niet uit kom met een buitenlandse ondernemer die gevestigd is binnen de Europese unie, IJsland of Noorwegen?

Dan kunt u terecht bij het Europees Consumenten Centrum (ECC). In bijna alle landen van Europa zit een informatiepunt van het ECC. Het ECC kan u helpen bij het contact met buitenlandse geschillencommissies.

Zie ook