Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Nieuwsbericht

Heeft uw warmteleverancier een vergunning nodig? De ACM doet onderzoek.

| Nieuwsbericht

De afgelopen tijd vroegen meerdere consumenten aan ACM ConsuWijzer of hun warmteleverancier wel de juiste papieren heeft. Houdt een leverancier zich niet aan de regels? Dan kan dat ook betekenen dat klanten niet goed beschermd zijn. Bijvoorbeeld bij te hoge tarieven. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) begint nu een onderzoek.

Verenigingen van Eigenaren (VvE's) en verhuurders hebben geen vergunning nodig

Een warmteleverancier moet een vergunning hebben:

  • als hij aan meer dan 10 kleinverbruikers warmte levert
  • én als hij meer dan 10.000 gigajoules per jaar aan warmte levert.

Dat betekent eigenlijk dat alleen grotere leveranciers een vergunning moeten hebben. Verenigingen van Eigenaren (VvE's) en verhuurders hebben geen vergunning nodig.

Maar let op: ook warmteleveranciers zonder vergunningplicht moeten de meeste regels volgen. En dus klanten beschermen en helpen bij bijvoorbeeld storingen of te hoge warmtetarieven.

Melding bij geen vergunning

De ACM wil dat warmteleveranciers uiterlijk 10 januari 2020 contact opnemen over het aanvragen van een vergunning. Ook bij twijfel.

Vergunning van uw leverancier checken?

Check op ACM.nl of uw warmteleverancier een vergunning heeft. Is dat niet zo? En is uw leverancier geen VvE of verhuurder? Meld het dan bij ACM ConsuWijzer.