Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Controle ACM: warmteleveranciers hebben tarieven niet onnodig verhoogd

| Nieuwsbericht

Eind vorig jaar hebben we warmteleveranciers gewaarschuwd dat zij de tarieven niet onnodig mochten verhogen. Uit onze eerste controle blijkt dat ze dat ook niet doen. De warmteleveranciers hebben hun tarieven voor het jaar 2022 wel flink verhoogd. Maar deze verhoging komt vooral door de gestegen energieprijzen.

De warmteleveranciers met een vergunning blijven gemiddeld 18% onder het maximale variabele tarief. Vier warmteleveranciers vragen wel het maximumtarief. Maar zij doen dit alleen voor warmtenetten die helemaal met aardgas worden verwarmd. Deze leveranciers rekenen een lager tarief voor gebruikers die zijn aangesloten op een warmtenet dat op een andere manier wordt verwarmd.

We blijven de warmteleveranciers met een vergunning in 2022 scherp in de gaten houden.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.