Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

ACM dwingt webwinkel Spelcomputerkopen om zich aan de consumentenregels te houden

| Nieuwsbericht

ACM ConsuWijzer heeft klachten ontvangen over webwinkel Spelcomputerkopen. De webwinkel verkoopt opgeknapte tweedehands spelcomputers. Consumenten hadden allerlei klachten nadat ze bestelden op spelcomputerkopen.nl, bijvoorbeeld dat ze hun geld niet of te laat terugkregen en over de bereikbaarheid van de klantenservice. De ACM dwingt de webwinkel nu om zich aan de regels houden.

Last onder dwangsom

De webwinkel houdt zich niet aan de regels voor online verkoop aan consumenten. Daarom legt de ACM het bedrijf een last onder dwangsom op. Houdt het bedrijf zich op 9 september 2022 nog niet aan de regels? Dan moet het bedrijf elke week een dwangsom betalen van 2.500 euro met een maximum van 25.000 euro.

Wat moet Spelcomputerkopen aanpassen?

  • Het bedrijf moet consumenten op tijd hun bestelde producten leveren.
  • Retourneert iemand een product binnen de bedenktijd? Dan moet het bedrijf binnen 14 dagen het geld terugbetalen.
  • Het bedrijf moet goed bereikbaar zijn.
  • De webwinkel moet een mogelijkheid gaan aanbieden waarbij de consument minstens de helft van het bedrag pas bij bezorging of achteraf hoeft te betalen.

Achteraf betalen

Webwinkels zijn verplicht om een betaalmethode aan te bieden waarbij u minstens de helft van het bedrag achteraf kunt betalen. Betaalt u achteraf? Dan betaalt u pas nadat u het product hebt ontvangen. Gaat er iets mis met de levering? Levert de verkoper het verkeerde product of helemaal niet? Dan kunt u kiezen om niet te betalen. Of pas te betalen als u het (juiste) product alsnog hebt gekregen.

Eerst checken, dan bestellen

Kent u de webshop nog niet? Voorkom problemen en check of de webshop betrouwbaar is voordat u er iets koopt. Gebruik hiervoor onze checklist.

  1. Check reviews
  2. Check of u achteraf of verzekerd kunt betalen
  3. Check de contactinformatie
  4. Check KvK-inschrijving & politie

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.