Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

ACM dwingt dagaanbiedingssites Goedkoper.nl en Euroknaller.nl tot het oplossen van klachten

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft dagaanbiedingssites Goedkoper.nl en Euroknaller.nl gedwongen tot aanpassingen. Consumenten kregen hun producten vaak niet of niet op tijd geleverd. En kregen hun geld niet of niet op tijd terug als zij van de koop af wilden. Na ingrijpen van de ACM heeft de eigenaar bestaande klachten opgelost. De klachtafhandeling en klantenservice is verbeterd. De ACM let de komende tijd op of het bedrijf zich goed blijft gedragen.

Wat deed het bedrijf verkeerd?

Consumenten die producten bestelden op Goedkoper.nl of Euroknaller.nl kregen deze producten vaak niet of te laat geleverd. Consumenten die de koop ongedaan wilden maken kregen vaak hun geld niet terug of veel te laat. Dat is niet volgens de regels.

Goedkoper.nl en Euroknaller.nl hebben hun werkwijze aangepast

Consumenten die nog geld tegoed hadden van het bedrijf, hebben dit teruggekregen. Ook betaalt het bedrijf vanaf nu binnen de wettelijke termijn van 14 dagen terug als consumenten gebruikmaken van hun bedenktijd. Verder is de klantenservice en klachtenafhandeling van het bedrijf nu verbeterd.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.

Checklist veilig online winkelen

Wilt u online iets kopen? Kijk verder dan alleen de prijs. Check eerst het bedrijf achter de webshop voordat u iets koopt. Bijvoorbeeld door te googelen naar ervaringen van andere consumenten met de webwinkel. Zeker als u de website nog niet kent. Betaal bij twijfel nooit vooraf, of betaal verzekerd.