Iets vragen of melden?

Hoe geef ik toestemming voor een automatische incasso?

Automatische incasso betekent dat u toestemming geeft aan een bedrijf om geld van uw rekening af te schrijven. Automatische incasso heet ook wel een machtiging. Een automatische incasso kan eenmalig zijn, maar ook regelmatig. Hebt u een abonnement op een tijdschrift, dan haalt het bedrijf bijvoorbeeld ieder kwartaal een bedrag van uw rekening af. Dat is dan een regelmatige incasso. We noemen dit ook wel een doorlopende machtiging.

Vanaf 1 augustus 2014 gelden er nieuwe regels voor automatische incasso. Vanaf die datum moet u altijd schriftelijk toestemming geven voor een automatische incasso. Dat betekent dat u een formulier moet ondertekenen om toestemming te geven. Sluit u een overeenkomst via internet of via de telefoon? Dan kan het bedrijf u voor de toestemming bijvoorbeeld een antwoordkaart sturen die u moet ondertekenen en terugsturen.

Ik heb vóór 1 augustus 2014 toestemming gegeven voor een automatische incasso. Moet ik nu opnieuw toestemming geven?

Nee, dat hoeft niet. Banken hebben afgesproken dat deze machtigingen na 1 augustus 2014 nog steeds geldig zijn. Vóór 1 augustus 2014 moest u in de meeste gevallen ook schriftelijk toestemming geven voor automatische incasso. U kon in sommige gevallen wel telefonisch toestemming geven. Maar alleen als u al eerder contact had gehad met het bedrijf. En als u belde met een vaste telefoon.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer