Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Uitgaande dure oproepen vanaf uw toestel blokkeren

Bellen naar het buitenland is vaak duur. Ook voor het bellen naar een 0906- of een 0909-nummer betaalt u meestal meer dan voor het bellen naar een gewoon nummer. U kunt deze telefoonnummers laten blokkeren. Dit betekent dat u deze nummers niet meer kunt bellen vanaf uw toestel.

Hoe kan ik uitgaande oproepen blokkeren?

U kunt uw aanbieder vragen om telefoonnummers te blokkeren. Maar uw aanbieder is niet verplicht om dit voor u te doen. Dit hangt af van de algemene voorwaarden van uw abonnement.

Bent u klant van KPN voor vaste telefonie? Dan moet KPN wel bepaalde telefoonnummers blokkeren als u dit vraagt. U kunt KPN vragen om groepen van informatienummers te blokkeren. Dat zijn nummers die beginnen met 0900, 0906, 0909 en 18** nummers. Ook kunt u KPN vragen om alle buitenlandse telefoonnummers te blokkeren. U kunt deze nummers dan niet meer bellen vanaf uw toestel.

Last van ongewenste (anonieme) telefoontjes?

Hebt u last van ongewenste (anonieme) telefoontjes? Lees wat u kunt doen:

Nummerblokkade ongedaan maken

Hebt u een groep nummers laten blokkeren? En wilt u dit ongedaan maken? Neem dan opnieuw contact op met uw telefoonaanbieder.

Als u er samen niet uit komt

Dan kunt u op een andere manier uw recht halen. En u kunt het probleem bij ons melden. Uw melding helpt ons om te zien welke bedrijven zich niet aan de regels houden. En waar wij iets aan moeten doen.

Zie ook