Telefoonnummers

Uitgaande dure oproepen vanaf uw toestel blokkeren

Bellen naar het buitenland is vaak duur. Ook voor het bellen naar een 0906- of een 0909-nummer betaalt u meestal meer dan voor het bellen naar een gewoon nummer. U kunt deze telefoonnummers laten blokkeren. Dit betekent dat u deze nummers niet meer kunt bellen vanaf uw toestel.

Hoe kan ik uitgaande oproepen blokkeren?

U kunt uw aanbieder vragen om telefoonnummers te blokkeren. Maar uw aanbieder is niet verplicht om dit voor u te doen. Dit hangt af van de algemene voorwaarden van uw abonnement.

Bent u klant van KPN voor vaste telefonie? Dan moet KPN wel bepaalde telefoonnummers blokkeren als u dit vraagt. U kunt KPN vragen om groepen van informatienummers te blokkeren. Dat zijn nummers die beginnen met 0900, 0906, 0909 en 18** nummers. Ook kunt u KPN vragen om alle buitenlandse telefoonnummers te blokkeren. U kunt deze nummers dan niet meer bellen vanaf uw toestel.

Last van ongewenste (anonieme) telefoontjes?

Hebt u last van ongewenste (anonieme) telefoontjes? Lees wat u kunt doen:

Nummerblokkade ongedaan maken

Hebt u een groep nummers laten blokkeren? En wilt u dit ongedaan maken? Neem dan opnieuw contact op met uw telefoonaanbieder.

Herbruikbaar blok: Uw recht halen en melden

Komt u er samen niet uit?

Dan kunt u op een andere manier uw recht halen. En u kunt het probleem bij ons melden. ACM ConsuWijzer is een onderdeel van de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uw melding helpt ons om te zien welke bedrijven zich niet aan de regels houden. En waar wij iets aan moeten doen.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.