Iets vragen of melden?

Ik heb betaald voor een kortingsabonnement, terwijl ik niet schriftelijk heb ingestemd. Hoe krijg ik mijn geld terug?

Hebt u betaald voor een kortingsabonnement of voor een abonnement op online cashback? Maar bent u niet schriftelijk akkoord gegaan met de overeenkomst? Dan is er geen geldige overeenkomst tot stand gekomen. U hoeft dan niet te betalen.

Hebt u al betaald, dan kunt u uw geld terug laten storten. Hoe u dat kunt doen, hangt af van de manier waarop u betaald hebt.

Ik heb via een automatische incasso betaald

Is het bedrag via een automatische incasso van uw rekening afgeschreven? Dan kunt u het bedrag laten terugstorten door uw bank. Dit noemen we ook wel storneren of terugboeken.

Ik heb het geld zelf overgemaakt

Hebt u het bedrag zelf overgemaakt naar de ondernemer? Maar bent u niet schriftelijk akkoord gegaan met de overeenkomst? Dan kunt u het geld aan de ondernemer terugvragen. We spreken in dit geval van een ‘onverschuldigde betaling’. De ondernemer is in dat geval verplicht om het bedrag terug te betalen.

Om het geld terug te vragen, kunt u een brief of e-mail schrijven aan de ondernemer. Gebruik onze voorbeeldbrief:

Herbruikbaar blok: Uw recht halen en melden

Komt u er samen niet uit?

Dan kunt u op een andere manier uw recht halen. En u kunt het probleem bij ons melden. ConsuWijzer is het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uw melding helpt ons om te zien welke bedrijven zich niet aan de regels houden. En waar wij iets aan moeten doen.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur.

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer