Iets vragen of melden?

Welke technieken zijn er om te kunnen internetten?

Er zijn verschillende technieken om te kunnen internetten. Hieronder vindt u informatie over een aantal technieken.

De vaste telefoonlijn

KPN heeft een eigen netwerk van kabels voor vaste telefonie. Sommige mensen noemen dit nog het kopernetwerk. ADSL is een techniek waarbij u op de vaste telefoonlijn snel kunt internetten. Er zijn diverse bedrijven die ADSL-internet aanbieden. Deze ADSL-aanbieders huren de vaste telefoonlijn van KPN. Voor ADSL hebt u een vaste telefoonaansluiting nodig.

Is er geen KPN-aansluiting aanwezig in uw woning? Dan kunt u KPN vragen deze voor u aan te leggen. KPN is hiertoe volgens de wet verplicht. Neem contact met KPN op en informeer naar de mogelijkheden.

Een mobiel netwerk

U kunt internetten met uw smartphone, tablet of laptop via een mobiel netwerk. Mobiele aanbieders hebben een netwerk van antennes en masten verspreid in Nederland. De kwaliteit van de dekking kan per locatie verschillen.

De televisiekabel

U kunt internetten via de televisiekabel. Hiervoor hebt u een kabelaansluiting nodig. Er zijn verschillende kabelaanbieders in Nederland. Bij welke kabelaanbieder u terecht kunt, is afhankelijk van uw postcodegebied. Weet u niet wie de kabelaanbieder in uw regio is? Dan kunt u contact opnemen met uw gemeente of op internet zoeken.

Het glasvezelnetwerk

Op een glasvezelnetwerk kunt u snel internetten. Maar een glasvezelnetwerk ligt niet overal in Nederland. Als u voor glasvezel wilt kiezen, moet er in uw buurt een glasvezelverbinding zijn aangelegd. Het is dus afhankelijk van uw adres of u voor glasvezel kunt kiezen. Vraag het na bij uw gemeente of zoek het op via internet.

Wat kunt u het beste kiezen?

ConsuWijzer kan u niet zeggen welke techniek of aanbieder het snelste of het beste is. Het is aan u om te bepalen welke techniek of aanbieder uw voorkeur heeft. Wilt u informatie verkrijgen om een goede beslissing te nemen? Deze kanalen kunnen u helpen:

  • zoeken naar informatie via online zoekmachines;
  • de websites van internetaanbieders;
  • de ervaringen van andere consumenten.

Overstappen naar een andere internetaanbieder

Hebt u al een internetabonnement en wilt u overstappen? Kijk hier voor tips bij het overstappen van telecomabonnement

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

Op vrijdag 22 en maandag 25 februari zijn wij telefonisch niet bereikbaar. U kunt ons bereiken via WhatsApp.

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer