Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Ik wil mijn vliegticket wijzigen. Wat zijn mijn rechten?

Soms wilt u iets aan uw vliegticket wijzigen. Bijvoorbeeld uw naam of de dag van vertrek. Of u kunt niet meer gaan en wilt annuleren.

Let op

Hebt u een vliegticket geboekt als onderdeel van een pakketreis? Dan gelden er andere regels.

In de wet staat niets over uw rechten bij het wijzigen van een vliegticket. U hebt een overeenkomst gesloten en daar moet u zich aan houden. Soms mag u uw ticket wijzigen of annuleren volgens de voorwaarden. Lees uw ticketvoorwaarden en neem hierover contact op met uw luchtvaartmaatschappij. Controleer ook of u een annuleringsverzekering hebt. Mogelijk vergoedt die de kosten, als u bijvoorbeeld om medische redenen wilt annuleren.

Ik heb verkeerde gegevens ingevuld bij het boeken van een vlucht. Wat nu?

U bent er zelf verantwoordelijk voor dat de luchtvaartmaatschappij de goede gegevens van u heeft. De naam op uw ticket moet bijvoorbeeld precies hetzelfde zijn als de naam in uw paspoort of identiteitskaart.

Kloppen deze gegevens niet? Dan mag u misschien niet mee met de vlucht. Soms moet u dan een nieuw, duurder ticket kopen. Of extra kosten betalen om de wijziging door te voeren.

Let er ook op dat de vertrekdatum en vertrektijden op uw ticket kloppen. Klopt dit niet? Bel dan meteen met de aanbieder waar u het ticket bij hebt geboekt.

Zie ook