Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

SEPA Green Energy is failliet, ACM trekt vergunning in

| Nieuwsbericht

Update 22/12/2021

Innova Energie neemt per 22 december 2021 alle klanten over van SEPA Green Energy.

Energieleverancier SEPA Green Energy B.V. is failliet verklaard. Daarom heeft het bedrijf de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gevraagd de vergunningen voor het leveren van elektriciteit en gas in te trekken. Omdat de energieleverancier klanten niet meer kan verzekeren van een betrouwbare levering van elektriciteit en gas, trekt de ACM trekt de vergunning in. SEPA Green Energy leverde aan ongeveer 20.000 klanten: vooral kleine bedrijven, maar ook consumenten. De ACM start nu een regeling om ervoor te zorgen dat deze groep klanten elektriciteit en gas blijven krijgen.

SEPA Green Energy liet de inkoop uitvoeren door het bedrijf Energie I&V. Maar Energie I&V is op 3 december 2021 failliet verklaard. Door het faillissement van Energie I&V kwam SEPA Green Energy in financiële problemen.

Wat gebeurt er nu SEPA Green Energy failliet is?

SEPA Green Energy mag zelf geen beslissingen meer nemen. De rechtbank benoemt daar een curator voor. De curator heeft dan tot en met 22 december 2021 de tijd om een andere energieleverancier te vinden die de klanten van SEPA Green Energy wil overnemen. Lukt dit niet? Dan worden de klanten van SEPA Green Energy vóór 5 januari 2022 verdeeld over alle andere energieleveranciers.

Ik ben klant bij SEPA Green Energy. Wat moet ik nu doen?

Bent u klant bij SEPA Green Energy? En hebt u een contract als consument? Dan kunt u tot 5 januari 2022 niets doen. Tot deze datum loopt de vensterperiode. U kunt dan niet overstappen. Het is op dit moment nog niet duidelijk wie uw nieuwe energieleverancier wordt.

Uiterlijk 5 januari 2022 hebt u een nieuwe energieleverancier. U ontvangt vanzelf bericht van uw nieuwe energieleverancier met informatie over uw nieuwe energiecontract. Tot die tijd blijft u gewoon elektriciteit en gas krijgen.

U kunt vanaf 5 januari kiezen of u bij uw nieuwe energieleverancier wilt blijven of wilt overstappen naar een andere leverancier. Stapt u liever over? Dan hebt u een wettelijke opzegtermijn van maximaal 30 dagen. Tijdens deze opzegtermijn krijgt u elektriciteit en gas van uw toegewezen energieleverancier. Dus regelt u meteen op 5 januari 2022 een nieuw contract? Dan kan dit ingaan op uiterlijk 5 februari 2022. Kijk in uw nieuwe energiecontract voor de exacte opzegtermijn.

Loop ik financiële schade op als SEPA Green Energy failliet is?

Krijgt u nog geld van SEPA Green Energy? Het is niet duidelijk of u dit geld terugkrijgt. De curator kijkt of alle schulden betaald kunnen worden. Dus ook de schulden aan klanten. Hebt u een hoog termijnbedrag vooruit betaald? Dan bestaat de kans dat u dit niet krijgt.

Zie ook