Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Opzeggen abonnement Amazon Prime nu makkelijker

| Nieuwsbericht

Consumenten konden wel makkelijk via Amazon een abonnement op Amazon Prime afsluiten. Maar het opzeggen van dit abonnement was moeilijk. De Europese Commissie, de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en andere Europese consumentenautoriteiten hebben Amazon hierop aangesproken. Amazon heeft dit nu aangepast. Consumenten kunnen nu in 2 klikken hun abonnement opzeggen.

Wat is Amazon Prime?

Amazon Prime is een abonnement van het bedrijf Amazon. Consumenten met een abonnement op Amazon Prime krijgen van het bedrijf verschillende voordelen: zij betalen geen verzendkosten voor producten die zij bestellen op het platform van Amazon. En ze kunnen onbeperkt films en series kijken via de videostreamingsdienst van Amazon.

Wat deed Amazon fout?

Consumenten konden met een paar keer klikken op de website een abonnement afsluiten op Amazon Prime. Wilden zij dit abonnement weer opzeggen? Dan was dit moeilijk. Dit konden zij niet met een paar klikken doen. Zij moesten vaak doorklikken van pagina naar pagina. Ook moesten zij waarschuwingen wegklikken. Op deze manier werd het hen onnodig moeilijk gemaakt. En dit mag niet.

Opzeggen van een online abonnement moet net zo makkelijk zijn als het afsluiten van het abonnement. Bij Amazon gaat dat nu beter.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.

Zie ook