Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Let op voor de agressieve en misleidende verkooptrucs van Perfectionbody

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de verkooptrucs van Perfectionbody. Perfectionbody biedt verzorgingsproducten aan. Via advertenties op social media bieden zij een 'gratis' proefpakket aan. Bij ons consumentenloket ACM ConsuWijzer ontvingen wij hierover veel klachten. Het proefpakket bleek achteraf helemaal niet gratis. De ACM waarschuwt voor dit bedrijf. Ons advies: laat u niet misleiden en betaal niet.

'Gratis' producten van Perfectionbody zijn niet gratis

Perfectionbody biedt via social media een 'gratis' proefpakket aan. Ze zeggen dat consumenten alleen 2,95 euro verzendkosten moeten betalen. Maar als consumenten het proefpakket niet binnen 14 dagen terugsturen, moeten zij ineens 58 euro betalen. Betaalt de consument niet? Dan dwingt Perfectionbody op een agressieve manier om te betalen. Consumenten krijgen dan aanmaningen met incassokosten. Ook dreigt het bedrijf met een deurwaarder.

Wat doet Perfectionbody fout?

Perfectionbody informeert consumenten onvoldoende over de voorwaarden. Consumenten denken dat zij een gratis proefpakket ontvangen. Dat is niet waar. Perfectionbody misleidt consumenten. Consumenten moeten namelijk betalen voor het pakket als zij het niet binnen 14 dagen terugsturen.

Misleidende en agressieve verkoop

Bedrijven moeten u voor een aankoop duidelijk informeren. Bedrijven mogen bijvoorbeeld geen belangrijke informatie weglaten of verbergen. Perfectionbody mag dus niet zeggen dat iets gratis is en u achteraf toch laten betalen. Dit heet misleidende verkoop en is verboden. In het geval van misleidende verkoop kunt u de koop ongedaan maken en uw geld terug vragen.

Stopt Perfectionbody niet met het misleiden van consumenten? Dan kan de ACM een boete of een last onder dwangsom opleggen.

Hebt u een 'gratis' proefpakket besteld bij Perfectionbody?

Dan bent u niet gebonden aan uw aankoop als u het 'gratis' proefpakket hebt ontvangen. U mag het pakket houden en u hoeft geen 58 euro te betalen voor het pakket. Laat u daarna niet onder druk zetten door Perfectionbody. Hebt u hierover vragen of wilt u advies? Neem dan contact op met ons. Wij horen graag uw ervaringen.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.