Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

FENOR Energie vraagt faillissement aan, ACM trekt vergunning in

| Nieuwsbericht

Update 28/12/2021:

Sinds 16 december is energieleverancier FENOR Energie failliet. Op 30 december neemt Budget Energie de klanten van FENOR Energie over.

Energieleverancier FENOR Energie heeft faillissement aangevraagd. Daarom heeft het bedrijf de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gevraagd om de vergunning voor het leveren van gas en elektriciteit in te trekken. Omdat de energieleverancier klanten niet meer kan verzekeren van een betrouwbare levering van elektriciteit en gas, trekt de ACM trekt de vergunning in. FENOR Energie leverde aan ongeveer 36.000 klanten: kleine bedrijven en consumenten. De ACM start nu een regeling om ervoor te zorgen dat deze groep klanten elektriciteit en gas blijven krijgen.

Wat gebeurt er nu FENOR Energie failliet is?

FENOR Energie mag zelf geen beslissingen meer nemen. De rechtbank benoemt daar een curator voor. De curator heeft dan tot en met 30 december 2021 de tijd om een andere energieleverancier te vinden die de klanten van FENOR Energie wil overnemen. Lukt dit niet? Dan worden de klanten van FENOR Energie vóór 13 januari 2022 verdeeld over alle andere energieleveranciers.

Ik ben klant bij FENOR Energie. Wat moet ik nu doen?

Bent u klant bij FENOR Energie? En hebt u een contract als consument? Dan kunt u tot 13 januari 2022 niets doen. Tot deze datum loopt de vensterperiode. U kunt dan niet overstappen. Het is op dit moment nog niet duidelijk wie uw nieuwe energieleverancier wordt.

Uiterlijk 13 januari 2022 hebt u een nieuwe energieleverancier. U ontvangt vanzelf bericht van uw nieuwe energieleverancier met informatie over uw nieuwe energiecontract. Tot die tijd blijft u gewoon elektriciteit en gas krijgen. Daarvoor gelden de tarieven die in uw huidige contract met FENOR Energie staan.

Vanaf het moment dat u een bericht krijgt van uw nieuwe energieleverancier, kunt u kiezen of u bij uw nieuwe energieleverancier wilt blijven of wilt overstappen naar een andere leverancier. Stapt u liever over? Dan geldt er een opzegtermijn van maximaal 30 dagen. Tijdens deze opzegtermijn krijgt u elektriciteit en gas van uw toegewezen energieleverancier. Dus regelt u meteen op 13 januari 2022 een nieuw contract? Dan kan dit ingaan op uiterlijk 12 februari 2022. Kijk in uw nieuwe energiecontract voor de exacte opzegtermijn.

Loop ik financiële schade op als FENOR Energie failliet is?

Krijgt u nog geld van FENOR Energie? Het is niet duidelijk of u dit geld terugkrijgt. De curator kijkt of alle schulden betaald kunnen worden. Dus ook de schulden aan klanten. Hebt u meer vooruit betaald voor uw energie dan u hebt verbruikt? Dan bestaat de kans dat u dit niet terugkrijgt.