Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Energieleverancier Allure Energie vraagt faillissement aan: ACM trekt op verzoek vergunning in

| Nieuwsbericht

Update: Energieleverancier Allure Energie is failliet. HEM Energie neemt de klanten over.

Energieleverancier Allure Energie heeft bij de rechtbank Groningen faillissement aangevraagd. Aandeelhouders van Allure Energie hebben juridische meningsverschillen. Daardoor kan de energieleverancier klanten niet meer verzekeren van een betrouwbare levering van elektriciteit en gas. Allure Energie heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gevraagd de vergunning in te trekken. De ACM trekt de vergunning in omdat de energielevering aan klanten anders in gevaar komt. De ACM start nu een regeling die ervoor zorgt dat klanten van Allure Energie wel elektriciteit en gas blijven krijgen.

Wat gebeurt er als Allure Energie failliet gaat?

Als Allure Energie failliet wordt verklaard, mag het bedrijf zelf geen beslissingen meer nemen. De rechtbank benoemt daar een curator voor. De curator heeft dan tot 26 november 2021 de tijd om een andere energieleverancier te vinden die de klanten van Allure Energie wilt overnemen.

Lukt de curator dit niet? Dan worden de klanten van Allure Energie verdeeld over alle andere energieleveranciers.

Ik ben klant bij Allure Energie. Wat moet ik nu doen?

Bent u klant bij Allure Energie? U kunt tot 1 december 2021 niets doen. Tot deze datum loopt de vensterperiode. Het is op dit moment nog niet duidelijk wie uw nieuwe energieleverancier wordt.

Vanaf 1 december hebt u een nieuwe energieleverancier. U ontvangt vanzelf bericht van uw nieuwe energieleverancier met informatie over uw nieuwe energiecontract. Tot die tijd blijft u gewoon elektriciteit en gas krijgen.

Wat moet ik doen als ik wil overstappen?

U kunt vanaf 1 december bij uw nieuwe energieleverancier blijven of kiezen om over te stappen naar een andere leverancier. Stapt u liever over? Dan hebt u een wettelijke maximale opzegtermijn van 30 dagen. Tijdens deze opzegtermijn krijgt u elektriciteit en gas van uw toegewezen energieleverancier totdat de overstap geregeld is. Dus regelt u meteen op 1 december 2021 een nieuw contract? Dan kan dit ingaan op 1 januari 2022. Kijk in uw nieuwe energiecontract voor de exacte opzegtermijn.

Loop ik financiƫle schade op als Allure Energie failliet is?

Krijgt u nog geld van Allure Energie? Het is niet duidelijk of u dit geld terugkrijgt. De curator kijkt of alle schulden betaald kunnen worden. Dus ook de schulden aan klanten. Hebt u een hoog termijnbedrag vooruit betaald? Of had u nog recht op bijvoorbeeld een welkomstbonus? Dan bestaat de kans dat u dit niet krijgt.

Meer weten?

Bekijk al antwoorden op veelgestelde vragen van consumenten over Allure Energie.