Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Boeken bij vakantieparken zonder onverwachte verplichte kosten

| Nieuwsbericht

Grote aanbieders van vakantiehuizen zijn nu duidelijker over hun prijzen. De prijzen stonden eerder niet inclusief alle verplichte bijkomende kosten op hun websites. Dit is niet volgens de regels, dus heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de bedrijven hierop aangesproken. Zij laten de prijzen nu duidelijker zien.

Verplichte bijkomende kosten

Gaat u een vakantiehuisje boeken? Dan moeten de verplichte kosten (zoals schoonmaakkosten, kosten voor bedlinnen en toeristenbelasting) in de prijs zijn opgenomen. Dat was bij de sites van aanbieders van vakantiehuizen niet altijd het geval. Die extra kosten werden bijvoorbeeld onder een ‘i’-symbool verstopt. Daardoor zag je de totaalprijs soms pas aan het einde van het boeken. En die was soms wel het dubbele van de prijs in de aanbieding. Dat mag niet. U moet vóóraf weten wat u minimaal betaalt, en waarvoor. Anders kunt u heel moeilijk prijzen vergelijken.

Vakantieparken maken prijzen duidelijker

De ACM onderzocht hoe aanbieders van vakantiehuizen de prijzen op hun sites zetten. ACM controleerde de websites van Anzelhoef, Belvilla, Bungalowspecials, Center Parcs, EuroParcs, Landal, Roompot en Slagharen. Op al deze websites moesten aanpassingen gedaan worden aan de manier waarop zij de prijzen laten zien. De bedrijven hebben er op verschillende manieren voor gezorgd dat zij zich nu aan de regels houden. Op alle sites staan de prijzen nu inclusief de verplichte bijkomende kosten. Op de meeste sites (Anzelhoef, Belvilla, Center Parcs, EuroParcs, Landal, en Slagharen) is dat opgelost doordat je nu eerst moet selecteren met hoeveel personen en hoeveel dagen je op reis wilt. Daarna krijg je alleen een totaalprijs te zien. De ACM blijft de reisaanbieders de komende tijd in de gaten houden.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.

Zie ook: