Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Autoverkopers moeten prijzen van tweedehands auto’s vermelden inclusief alle verplichte bijkomende kosten

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft autoverkopers gewezen op de regels voor prijzen. Ook prijzen van tweedehands auto's moeten zij vermelden inclusief alle verplichte bijkomende kosten. Zo komt u als consument niet voor vervelende verrassingen te staan, als u de rekening gepresenteerd krijgt. En kunt u verschillende aanbiedingen goed vergelijken. Bedrijven die zich nu nog niet aan de regels houden, kunnen een boete van de ACM verwachten.

Wat is er aan de hand?

De ACM kreeg meldingen over prijzen van tweedehands auto's. Bedrijven hadden de prijzen niet volgens de regels vermeld. Zij hadden bijvoorbeeld de btw niet opgeteld bij de geadverteerde prijs. Ook hadden zij mogelijke overheidssubsidies, zoals subsidie voor elektrische auto's, wel al verwerkt in de prijs. Dit mag niet. We hebben autoverkopers hierop aangesproken en zij hebben de prijzen aangepast.

Meld het bij ACM ConsuWijzer

Adverteert een autoverkoper toch nog een prijs waarin niet alle verplichte bijkomende kosten zijn opgenomen? Meld dit dan bij ons.