Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Airbnb duidelijker over de prijs en de verhuurder van de accommodatie

| Nieuwsbericht

Airbnb zet voortaan duidelijker op de site wat een accommodatie kost. En wie de verhuurder van de accommodatie is. Europese toezichthouders hebben dit geëist. Namens Nederland is dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Airbnb heeft dit allemaal eind juni 2019 aangepast.

Komen er nog verplichte kosten bij?

Wilt u iets kopen? Dan moet dat kunnen voor de prijs die de ondernemer als eerste laat zien. Er mogen geen verplichte kosten meer bijkomen. Als u naar een accommodatie zoekt op Airbnb, dan ziet u nu vooraf de totale prijs. De verplichte extra kosten zitten daar al bij in.

Van wie huurt u eigenlijk?

Airbnb laat voortaan zien of de verhuurder van de accommodatie een particulier of een professionele verhuurder is.

Reden voor annulering

Airbnb past ook een aantal voorwaarden aan. Eerder stond in de algemene voorwaarden bijvoorbeeld dat Airbnb zonder uitleg een reservering kan annuleren. Nu staat in de voorwaarden dat Airbnb altijd een goede reden moet geven voor een annulering.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.

Overzicht van aanpassingen Airbnb (Engels)