Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

ACM: webwinkel On that ass moet duidelijker zijn over abonnement

| Nieuwsbericht

Consumenten werd op www.onthatass.com een ‘gratis’ boxershort beloofd. Hierna zaten zij vast aan een abonnement. Dit stond niet duidelijk vermeld op de website. Hierover ontvingen wij veel meldingen. De ACM heeft de webwinkel aangesproken en On that ass heeft dit nu aangepast. Op de website staat dat consumenten een abonnement afsluiten als ze een gratis boxershort bestellen. En dat ze iedere maand moeten betalen voor de maandelijkse levering van een nieuw boxershort.

Duidelijke informatie over abonnement

Consumenten hebben recht op duidelijke en volledige informatie voordat zij een aankoop doen, ook als dat in de vorm van een abonnement is. In het geval van On that ass stond niet duidelijk vermeld dat je na de eerste gratis boxershort vast zat aan een betaald abonnement en daarmee aan maandelijkse vervolgzendingen. Dit is nu aangepast. Ook in de online reclames wordt dit nu duidelijker vermeld.

Het is goed om te weten dat u bij online aankopen meestal recht hebt op bedenktijd van 14 dagen. Ook als u boxershorts bestelt. Deze producten vallen volgens de hoogste Europese rechter niet onder hygiënische producten omdat je ze kunt wassen.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.

Zie ook: