Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

ACM waarschuwt voor de webshops: bestieonthemove.nl en vanhalenmode.nl

| Nieuwsbericht

We ontvangen veel meldingen over de webshops Bestie on the Move (bestieonthemove.nl) en Van Halen Mode (vanhalenmode.nl). Beide webshops verkopen vooral kleding en zijn waarschijnlijk dropshippers. Zij houden zich niet aan de regels voor online verkoop. Daarom waarschuwen wij consumenten: gaat u hier bestellen? Let dan goed op!

Waar gaan de meldingen over?

De meeste meldingen en klachten gaan over:

  • Onverwacht lange levertijden
  • Producten van slechte kwaliteit
  • Problemen bij het terugsturen van producten
  • Problemen bij het terugkrijgen van geld
  • Onbereikbare klantenservice

Dropshipping

Sommige webshops hebben zelf geen producten. Zij bestellen producten bij een andere webshop en laten ze naar de klant sturen. Dit heet ‘dropshipping’. Dropshipping is niet verboden. Maar er zijn veel nadelen voor klanten. Zo denken klanten vaak dat hun bestelling uit Nederland komt. Dit is meestal niet het geval. De producten komen vaak uit het buitenland.

Dropshippers moeten zich net zoals andere Nederlandse webshops aan de regels voor online verkoop houden. Voordat een klant een bestelling plaatst, moet de webshop de klant duidelijk informeren over:

  • Een eerlijke levertijd: “Vandaag besteld, morgen verzonden” zegt niets over de levertijd.
  • Uit welk land de producten komen: bestellingen via dropshippers komen vaak uit landen buiten de Europese Unie, zoals China.
  • Een retouradres in het land waar het bedrijf is gevestigd: is dit in Nederland? Dan moet je de bestelling kunnen terugsturen naar een Nederlands retouradres.
  • Wie de retourkosten moet betalen: de verkoper of de klant?

Geeft de webshop geen duidelijke informatie? Google dan de naam van de webshop samen met het woord 'klacht' of 'review'. Let op: een bedrijf kan de reviews ook zelf schrijven. Bekijk meerdere reviews en meerdere onafhankelijke reviewsites.
Gaat u iets bestellen? Betaal dan achteraf of verzekerd, bijvoorbeeld met een creditcard. Dan voorkomt u problemen als u niets ontvangt. Of als de producten van slechte kwaliteit zijn.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.