Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

ACM dwingt Auto en Anders om de prijzen van autobanden duidelijk op de site te zetten

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft bedrijven die autobanden verkopen gecontroleerd. Niet alle bedrijven hebben hun prijzen duidelijk op hun site staan. Adverteert een bedrijf met een prijs? Dan moet u het product ook kunnen kopen voor die prijs. Er mogen tijdens het kopen geen verplichte kosten bijkomen.

De bedrijven kregen van de ACM een periode om hun prijzen aan te passen. De meeste bedrijven pasten toen hun prijzen aan. Het bedrijf autoenanders.nl deed dat niet. De ACM legde het bedrijf daarom een last onder dwangsom op. Daarna heeft het bedrijf de prijzen op zijn website aangepast. Het bedrijf heeft bij de advertentieprijs nu ook de bijkomende kosten opgeteld. Daarom hoeft autoenanders.nl geen dwangsom te betalen.

Duidelijke prijzen

De ACM heeft bedrijven die autobanden verkopen eerder al aangesproken op de manier waarop zij hun prijzen laten zien. De regels zijn dat verplichte kosten altijd in de aanbiedingsprijs moeten zitten. Bij banden is dat bijvoorbeeld de verwijderingsbijdrage. Hoort de montage van de banden bij het aanbod? Dan moet dit in de eerste prijs zitten die u ziet.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.