Iets vragen of melden?

ACM dwingt Auto en Anders om de prijzen van autobanden duidelijk op de site te zetten

14-02-19nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft bedrijven die autobanden verkopen gecontroleerd. Niet alle bedrijven hebben hun prijzen duidelijk op hun site staan. Adverteert een bedrijf met een prijs? Dan moet u het product ook kunnen kopen voor die prijs. Er mogen tijdens het kopen geen verplichte kosten bijkomen.

De bedrijven kregen van de ACM een periode om hun prijzen aan te passen. De meeste bedrijven pasten toen hun prijzen aan. Het bedrijf www.autoenanders.nl deed dat niet. De ACM legde het bedrijf daarom een last onder dwangsom op. Daarna heeft het bedrijf de prijzen op zijn website aangepast. Het bedrijf heeft bij de advertentieprijs nu ook de bijkomende kosten opgeteld. Daarom hoeft www.autoenanders.nl geen dwangsom te betalen.

Duidelijke prijzen

De ACM heeft bedrijven die autobanden verkopen eerder al aangesproken op de manier waarop zij hun prijzen laten zien. De regels zijn dat verplichte kosten altijd in de aanbiedingsprijs moeten zitten. Bij banden is dat bijvoorbeeld de verwijderingsbijdrage. Hoort de montage van de banden bij het aanbod? Dan moet dit in de eerste prijs zitten die u ziet.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ConsuWijzer is het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur.

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer