Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Voorbeeldbrief - Klacht over maandelijks salderen

Saldeert uw energieleverancier uw duurzame stroom per maand en niet per jaar? Met onze voorbeeldbrief laat u weten dat u wilt dat er gesaldeerd wordt op de jaarafrekening.


Download voorbeeldbrief
Word document

Gebruikt u geen Word? Dan kunt u deze brief ook downloaden als:


Bekijk deze brief:

[uw naam]
[adres]
[postcode en woonplaats]
[telefoon]
[e-mail]

[naam energieleverancier]
[adres]
[postcode en plaats]

[plaats, datum]

Onderwerp: klacht over maandelijks salderen

Geachte heer of mevrouw,

U saldeert mijn teruggeleverde stroom en de door u geleverde stroom per maand en niet per jaar. Hierover heb ik een klacht.

Wat is het probleem?

U saldeert per maand en niet per jaar. Dat mag niet. Hoewel het niet in de wet staat, vinden de Autoriteit Consument en Markt en de minister van Economische Zaken en Klimaat dat salderen op de jaarafrekening moet. Bovendien hebben de rechter en de Geschillencommissie dit in meerdere uitspraken besloten.

Wat verwacht ik van u?

Ik wil dat u de door mij geleverde stroom pas saldeert op de jaarafrekening. En ik wil dat u alle maandelijks gesaldeerde stroom in uw berekening meeneemt.

Biedt u geen oplossing?

Biedt u geen oplossing, dan meld ik dit bij ACM ConsuWijzer, het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt. En ik ga met mijn klacht naar de Geschillencommissie Energie of de rechter. Ik vertrouw erop dat het niet zo ver hoeft te komen.

Ik ontvang graag binnen twee weken uw reactie per[e-mail / brief].

Met vriendelijke groet,

[uw naam en handtekening]