Iets vragen of melden?

Ik wil mijn eigen modem gebruiken. Mag dat?

Alle apparaten die u direct of indirect aansluit op het netwerk van uw telecomaanbieder mag u zelf kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een computer, laptop of televisie. Tot aan het aansluitpunt van het netwerk hebt u vrije keuze. Maar of uw modem wel of geen onderdeel uitmaakt van het netwerk van uw aanbieder is op dit moment in de wet onduidelijk.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wil de regels duidelijker maken. Zij heeft hiervoor de mening gevraagd van de Nederlandse burgers en de telecomaanbieders. Dit heet een consultatie. Deze consultatie is inmiddels afgerond. Telecomaanbieders maken zich onder meer zorgen over de privacy en de veiligheid van het netwerk. We verwachten dat het ministerie uiterlijk begin 2019 meer duidelijkheid geeft over of u uw eigen modem wel of niet kunt aansluiten.

Wilt u een apparaat zoals televisie of computer aansluiten?

Dan hebt u soms instellingsgegevens nodig. Uw aanbieder moet deze instellingsgegevens op zijn website zetten. Of ze u geven als u daarom vraagt.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer