Een leuk paar sneakers bestellen op Facebook of Insta? Je regelt het in een paar klikken. Maat kiezen, adres invullen, betalen met je app, klaar! Maar wat als je twee weken later nog niets in huis hebt? Of als het product je niet bevalt, en jij je geld niet terugkrijgt? Vertrouw online adverteerders niet op hun blauwe ogen.
Doe de Online Shop Check.

Online Shop Check

1

Check de aanbieder

Wil je iets bestellen op social media? En ken je de aanbieder niet? Check het bedrijf voordat je je gegevens weggeeft of betaalt!

Check op klachten

Google de naam van het bedrijf in combinatie met het woord ‘klacht’.

Check op reviews

Google ook in combinatie met het woord ‘review’. Realiseer je dat reviews door de aanbieder zelf kunnen zijn geschreven. En ga niet af op één review of beoordelingswebsite.

Check de Kamer van Koophandel

Een bedrijf moet zijn KvK-nummer op zijn bedrijfspagina vermelden. Controleer dat nummer in het handelsregister. Kun je het bedrijf daar niet vinden? Dit kan een teken zijn dat het bedrijf niet bestaat.

Check de politie

Check op de website van de politie of er aangifte tegen het bedrijf is gedaan.

Check de betaalmogelijkheden

Kun je alleen vooruitbetalen? Wees dan extra voorzichtig.

2

Check het adres

Heeft het bedrijf wel een fysiek adres? En hoe ziet dat eruit? Je kunt dat checken met een routeplanner. Bewaar de adres- en contactgegevens van het bedrijf. Zodat je het kunt terugvinden als er iets mis is met je bestelling.

3

Check de bereikbaarheid

Vermeldt het bedrijf wel een telefoonnummer of e-mailadres? Check of het nummer werkt en of je iemand aan de lijn krijgt. En of het bedrijf op een e-mail of chatbericht reageert.

4

Betaal achteraf of betaal verzekerd

Ken je het bedrijf niet goed? Betaal dan niet vooruit. Bieden ze alleen de mogelijkheid om vooruit te betalen? En heb je alle vorige punten gecheckt? Betaal dan bij voorkeur verzekerd, bijvoorbeeld met je creditcard. Op de website van de Consumentenbond lees je alles over veilig betalen op afstand.